BAJU DAH GEMPAK! TAPI KENAPA NAMPAK KELAM JE YA? INI JAWAPANNYA

Semestinya anda pernah memakai baju yang sememangnya cantik TETAPI…ia membuatkan anda kelihatan kusam dan kurang berseri. Oh! Sayangnya, ini semestinya berkait dengan warna tona kulit anda. Oleh itu pastikan sebelum anda dapatkan sesuatu pakaian pastikan ianya sesuai dengan warna tona kulit anda.

Tahukah anda? Jika anda memakai pakaian yang bersesuaian dengan warna tona kulit anda, aura kecantikkan anda akan semakin menyerlah. Jadi kami akan kongsikan cara untuk anda ketahui warna tona kulit anda dan warna apa yang sesuai dengan anda !

CARA-CARA UNTUK TAHU TONA WARNA KULIT ANDA
Tona warna dibahagi kepada tiga iaitu yang pertama cool-tone, warm-tone dan neutral tone. Langkah-langkah untuk tahu anda dikategori tona kulit yang mana boleh ikuti langkah seperti dibawah :

  1. Semak warna urat
    Selak lengan baju anda sekarang dan lihat urat di bahagian dalam pergelangan tangan anda. Adakah urat anda biru atau hijau? Jika mereka kelihatan lebih biru atau unggu, anda mungkin mempunyai tona warna cool-tone. Sekiranya urat anda kelihatan kehijauan, anda ada dikategori warm-tone dan jika ianya seperti kehijauan dan keunguan maka anda dikategori neutral-tone !
  1. The Old Jewelry Trick
    Untuk cara kedua ini pula, lihat pada mana satu warna barang kemas yang lebih sesuai dengan anda. Jika barang kemas yang bewarna emas menaikkan seri anda, anda adalah warm-toned. Jika and lebih sesuai dan kelihatan lebih berseri apabila memakai barang kemas bewarna silver, anda dikategori cool-toned.

HABRA BLOG SKIN TONE KEBAYA BATIK KEBAYA MODERN KEBAYA MODEN BATIK INDONESIA BATIK MALAYSIA

Kredit kepada (https://stylecaster.com/cool-warm-skin-undertones/)

 

Jadi sekarang anda sudah tahu tona warna kulit anda, jom pilih warna baju yang confirm membuatkan anda kelihatan lebih menawan.

WARM SKIN TONE !
Gadis-gadis yang mempunyai warm skin tone, warna-warna seperti merah, coklat, oren, peach dan kuning-hijau merayu untuk awak memakai mereka !
Tiga contoh pakaian dari Habra Haute ini bakal membuatkan sijejaka pandang tak jemu. Dari kiri code KR23 (coklat) , KR36 (kuning)  dan KR41 (coklat peach). Untuk pilihan warna yang lebih banyak, boleh klik link ni (https://habra.com.my/product-category/new-arrival/).

HABRA BLOG SKIN TONE KEBAYA BATIK KEBAYA MODERN KEBAYA MODEN BATIK INDONESIA BATIK MALAYSIA

COOL SKIN TONE !
Gadis-gadis yang mempunyayai cool skin tone, memang akan NGAM TEROKS! Jika anda memakai warna-warna seperti biru, hijau, unggu, biru-hijau, magentas, dan merah-kebiruan.
Berikut adalah contoh koleksi kebaya dari Habra Haute yang harus anda ada dalam almari anda. Dari kiri code KR52 (biru), KR50 (hijau) dan KR51 (ungu). Untuk pilihan warna yang lebih banyak, boleh klik link ni (https://habra.com.my/product-category/new-arrival/)

HABRA BLOG SKIN TONE KEBAYA BATIK KEBAYA MODERN KEBAYA MODEN BATIK INDONESIA BATIK MALAYSIA

 

NEUTRAL SKIN TONE !
Jika anda berada dikategori neutral skin tone, anda bertuah ! kerana semua warna sesuai dengan tona kulit anda. Tiada batas warna, pakai sahaja warna terang, lembut atau dull sekali pun tetap kelihatan menawan.

Jadi sekarang anda dah tahu warna apa yang akan menaikkan seri anda ! Jom kita pilih baju dari Habra Haute di link ini (https://habra.com.my/product-category/new-arrival/).

 

Related Content: kara kebaya batik, kaisara kebaya peplum batik, khaled kemeja batik, kebaya moden, kebaya modern, kebaya batik, kain batik sejuk, kain batik premium, batik indonesia, batik malaysia, kebaya lifestyle, kebaya melaka, baju kebaya, kebaya malaysia, habra haute, set couple batik, batik sedondon, kemeja batik, kurung modern, kurung moden, kurung batik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp Need assistance?